Posted on oct. 15, 2015 | 0 comments

Am avut nişte zile mişto. A început masterul de Psihologie Clinică şi Consiliere şi-mi place. Am primit o mulţime de proiecte de făcut iar mie îmi place să scriu lucrări mai mult decât să dau examene scrise sau orale. Săptămâna trecută am câştigat trei cărţi la un concurs de pe Hyperliteratura.ro. Nu obişnuiesc să particip la concursuri, mai ales că majoritatea au ca unic scop promovarea cutărui site prin Like şi Share pe Facebook. Dar aici întrebarea era ”Cum te-ai apucat de citit?” şi mi-a plăcut. Am primit şi cărţile între timp iar zilele astea apare pe Hyperliteratura.ro un articol care va conţine şi textul meu. Trebuie să le trimit azi o poză cu mine citind încruntat.

Ieri am aflat că romanul meu ”Soldaţi ai terebentineia fost premiat la Concursul Naţional de Creaţie Literară ”Vasile Voiculescu”, ediţia a XXVI-a. A luat un premiu special, ceea ce mă bucură. Tot zilele trecute am început să vorbesc pe mail cu un psiholog din Australia care scrisese un studiu foarte mişto pe u subiect care mă interesează, aşa că acum cam ştiu pe ce vreau să-mi fac lucrarea de disertaţie peste doi ani. Şi vorbind de studii, cei de la revista Gaudeamus Alma Mater cred că-mi vor publica un studiu în următorul număr al revistei. Trebuie să-l formatez zilele astea după cerinţele revistei şi să-l retrimit: ”Contrastul ca răspuns emoţional estetic în ficţiunea transgresivă”.

Am prins o răceală zdravănă acum două-trei zile, am tot bolit prin casă. Dar cum tot n-am putut să prea ies, am stat şi mi-am făcut două din lucrările pentru masterat – o prezentare despre depresia în tulburările bipolare şi o lucrare de sociologie despre familia în Coreea de Nord (9 pagini A4). Aşa că alaltăieri am fost prolific. Azi, vreme de vreo trei ore, am strâns documentaţie pentru o a treia lucrare şi – ca norocul – am găsit destule informaţii cu privire la subiectul psihofiziologiei.

Am mai scris ieri şi pe psihoradea un articol despre emoţiile negative postcoitale, am citit două studii foarte mişto fix pe tema aia şi am mai citit o parte dintr-o carte de sociologie din care tot sorb câte puţin de vreo două luni.

Coperta la ”Pangeea, toamna” e gata, prefaţa scrisă de Dan-Liviu Boeriu e gata, manuscrisul e corectat şi pus în pagină. Mi s-a spus că cel târziu până în data de 26 octombrie vine cartea de la tipar. Consider ”Pangeea, toamna” ca fiind cel mai reuşit roman al meu. Poate petru că am petrecut mai multă vreme cu el iar personajele sunt mai numeroase şi mai bine clădite. Nu credeam să ajung vreodată să public două romane în acelaşi an, şi cu atât mai puţin ca unul din ele să fie premiat la un concurs literar naţional. Reacţiile la ”Soldaţi ai terebentinei” au fost bune până acum. Sunt curios de cele la ”Pangeea, toamna”.

coperta_pangeea_blog

Tot zilele astea îmi depun actele la Consiliul Psihologilor şi până în ianuarie sunt psiholog sub supervizare. Din ianuarie voi lucra ca psiholog la o clinică privată aici în Oradea. În paralel mă înscriu şi la un curs de formare complementară în psihologie judiciară.

În lunile următoare voi face lansări de carte la Oradea şi poate Bucureşti, că voi avea drum pe-acolo. Cu ceva noroc ajung şi la Cluj cumva.

Life is good lately.