Posted on iun. 30, 2019 | 0 comments

M-am jucat azi cu clusterul mic. Am cumpărat de la Pimoroni niște benzi LED Blinkt și seturi de pini în formă de ”L”; au venit extrem de rapid din UK (3 zile parcă). Așa că am lipit cu cositor de Raspberry Pi-urile Zero pinii. Cum pistolul meu de lipit are vârf cam gros a ieșit ceva Frankenstein de genul ăsta:

Am băgat apoi led-urile colorate în fiecare set de pini, instalat cu curl library-urile Python necesare pe fiecare nod și apoi am repornit Cluster HAT-ul cu clusterhat on. După ce-au bootat toate și-am setat SSH fără login pe ele am făcut scriptul ăsta:

#!/bin/bash
for I in 1 2 3 4 ; do echo $I;(ssh pi@p$I.local "/usr/bin/rainbow.py &"&) ;done

Asta pornește concomitent scriptul rainbow.py care e unul din cele livrate prin git de ăștia de la Pimoroni. Mai au ei scripturi pentru temperatura procesorului, viteză WiFi, tot felul de jocuri de lumini. LED-urile sunt extrem de puternice. De aceea în clipul de mai jos pun o hârtie peste ele, că altfel bat prea tare în camera de filmat. Am și pus acum la uscat o matrice translucentă, albă, făcută din rășină expoxidică – să am ce pune deasupra în loc de hârtie.

 

Am instalat și glances pe el (nu vreți să știți cât de greu compilează un RPi Zero).

Fun times.

/Update: Am făcut din rășină epoxidică o placă acrilică mată, albă, care să acționeze ca diffuser pentru luminile prea puternice ale led-urilor.