Posted on nov. 1, 2016 | 3 comments

Am făcut un prim tutorial video pe Psihoradea: ”Cataloghează-ți studiile în psihologie cu Mendeley”. Click și veți putea asculta vocea mea calmă de psiholog explicând chestii întrerupte la răsptimuri de ”ăăă… ămmm…” și culminând cu vecinul care-mi sună la ușă fix în ultimele 10 secunde. Dar n-am avut chef să refac 25 de minute de tutorial așa că l-am lăsat așa cu e.

Săptămâna asta cică ar trebui să-mi apară pe Psychologies.ro niște articole de psihologie. Azi am scris și un text despre autism pentru săptămânalul local în care am rubrica psihologului. Mă uit la tutoriale despre genetică și consiliere genetică (structura ADN-ului, nucleotide, replicare – chestii de-astea). Și gătesc, că mă relaxează. Acum o oră am făcut clătite la cuptor.

140g făină, două linguri de sare, două ouă, 250 lapte. Bați, freci, faci clătite, ies cam 9-10.
Pui la făcut sos: ceapă sau usturoi în ulei la tigaie, apoi torni juma’ de cană de bulion.
Tai mărunt așa: mozarella, salam, șuncă, cârnat, pui un pumn de parmezan peste, o lingură de oregano, razi ghimbir și puțină coajă de lămâie pentru gust, brânză tăiată cubulețe; amesteci cu sosul cald. Pui umplutura în clătite, rulezi, freci tava cu ulei, pui clătitele, torni smântână peste ele, razi parmezan peste smântână, pui boia și puțin piper peste tot. Pui la cuptor 15 minute.
Cam asta e. La final torni smântână peste ele, pui puțin piper, sare după gust. Săptămânile trecute am făcut pizza aproape zilnic, voiam să încerc ceva nou.

clatite

Și am un CentOS 7 pe laptop și se bat cap în cap driverele plăcii video on-board cu cele NVidia GeForce 920M. Și nu, nu se poate da disable la placa on-board din BIOS. Și nu, nu merge cu băgatul modulului de kernel în blacklist. Niște update-uri au stricat ceva pe-acolo și efectiv n-am avut vreme să mă uit și să rezolv problema. Și vreau să-mi iau un router nou și-mi fug ochii spre Linksys-ul ăsta dual-band. Compatibil cu OpenWRT (și, bănuiesc, DD-WRT). Ei bine – ăla e router. AM două WRT54GL-uri care merg perfect, dar nu sunt Gigabit. Dar din ele unul mi-a fost router vreme de 10 ani și-a mers efectiv ca uns. Setat în 3 minute și așa a stat vreme de 10 ani cu un uptime cam tot de atâta. Așa că tot din gama Linksys mi-aș lua ceva.

Și tot ascult albumul ăsta de la Ulver de vreo două săptămâni și e extrem de relaxant, chit că versurile sunt puerile: