Posted on nov. 20, 2018 | 0 comments

Ca să înțelegeți mai bine psihologia cumpărătorului Bitcoin imaginați-vă că purtați următorul dialog cu Ghiță:

– Ghițule. Înțelege odată: dacă mergi cu mașina pe contrasens pe șoseaua de centură există posibilitatea să intre un tir în tine. Te face zob măi omule.
– Dar… dar așa ajung mai repede la serviciu.
– Omule – hai să-ți explic din nou: tu circuli cu 90 la oră dar din sens opus vin zeci de mașini care circulă cu viteză. Te pui în pericol ca să ajungi cu o jumătate de oră mai devreme la lucru. Ai să faci accident.
– Dar tu nu înțelegi: așa ajung mult mai repede la serviciu și apuc să-mi fac cafeaua, să citesc ști-…
– GHIȚĂ! Fii atent aici: tu ai Lăstun. Tu bagi viteză pe autostradă dar mergi în sensul opus. Toți ceilalți șoferi respectă regulile de circulație și riști să mori din cauză că tu nu le respecți.
– Bă. Tu vrei ca eu să întârzii la serviciu.
– Ghiță…
– Ești gelos că ajung mai repede acolo. Eu m-am oferit în repetate rânduri să te duc și pe tine cu mașina pe drumul meu scurt și ai refuzat dar nu vrei totodată nici ca eu să ajung mai repede acolo.
– Ghiță. Logica spune că…
– Și sunt șofer bun, știu ce fac. Cu cât accelerez mai tare cu atât ajung mai repede.
– DAR MERGI PE CONTRASENS.
– Ai să vezi tu mâine când te aștept la lucru cu picioarele pe birou sorbind din cafeaua caldă. Ești doar gelos.
– OMULE! MERGI PE CONTRASENS!
– Tu nu înțelegi beneficiile condusului cu viteză pe contrasens și-mi subestimezi calitatea de posesor carnet categoria B.

Și tot așa.
Oricât i-ai explica, Ghiță gonește zi de zi pe contrasens. Și-acum două-trei zile a făcut accident în lanț, mașina îi este zob dar încă și-o târăște pe contrasens ca să ajungă mai repede la serviciu, chit că acum trebuie să o împingă de-a lungul liniei continue de pe șoseaua de centură.
Fix așa cu investitorii Bitcoin.
Dar fix așa.

Între timp câteva mii de Ghiță fac atacuri de panică pe Twitter. Aș face bani buni vânzându-le pungi de hârtie în care să respire. Terapie blockchain i-aș spune.

Look at this beauty:

I love to be right.

HODL până la zero. Ieri era la $5.500, acum dimineața era la $4.600 and going down. Mai aveți puțin – cumpărați acum cât e ieftin.

Vedeți și asta când aveți vreme: