Posted on feb. 5, 2019 | 0 comments

Românul nu e un om complicat. Românul are cele mai simple și rapide soluții la probleme complexe.

Mamele își vaccinează copiii infectându-i cu autism? Să fie ucise.

Un politician a investit fonduri publice în noua lui mașină de serviciu? Să fie tras pe roată și ucis.

S-a scos Etno TV din grila de programe RDS din cauză că a expirat contractul de difuzare? Biserica să-i excomunice și să fie uciși.

Asculți rock? Ars pe rug și ucis. Nu donezi la BOR? Ucis. Pleci în străinătate? Nu ești patriot = moarte.

Gem forumurile și rețelele de socializare de juriști în ale dreptății poporului care au găsit cu toții aceeași soluție: tot ce nu se pliază pe tunelul lor îngust de gândire trebuie să moară; de preferință în chinuri groaznice și fără înmormântare creștinească. Un 5% dintre juriști cad de acord și cu modelul ”iar averea să-i fie redistribuită poporului!”.

Mă gândesc cu groază la rezultatul unui referendum ipotetic în care singura întrebare ar fi ”Ce pedeapsă să primească cei care vă introduc cantități mari de H2O în conductele de apă?”. Cu variante de răspuns ”Nu se justifică pedepsirea lor”, ”Să fie uciși” și ”Să fie uciși iar averea lor redistribuită poporului”. Ar decima intelectualul căpițelor de fân toată conducerea Apaterm. Așa – cu ochii injectați de ură, cu furci, topoare și leviere.

O altă chestie care te duce cu gândul la cât de profunzi suntem noi, ca neam, este arhi-vehiculatul ”Să fie bine ca să nu fie mai rău”. Românul cu drept de vot știe una și bună: e rău, deși normal ar fi să fie bine. Și asta își dorește și verbalizează: să fie bine. Dacă-l întrebi ce înțelege prin ”bine” să nu credeți că începe să filosofeze despre drepturi sociale, pace mondială sau spațiul Schengen. Nu; va spune despre cum lui i se cuvine ulei de gătit, cum Statul să-i dea țigări și benzină pe lângă pensie și salariul să-i fie la nivel de medic cardiolog, că el mânuiește sapa zilnic și medicul nu știe ce greu e să sapi. Lui i se cuvin chestiile astea și de ce să aibă filfizonii școliți bani mai mulți ca el? Nu e corect. Să fie uciși iar averea redistribuită poporului.

De-aia a prins la noi comunismul și de-aia se perpetuează acum prin PSD cu mare succes: nu pentru că ni s-ar fi impus ideologia; am luat-o noi în brațe strâns și-am pupat-o pe ambii obraji cu foc.