Posted on apr. 29, 2018 | 0 comments

Am gătit iar azi.

Pateuri cu umplutură.
Se fierb trei cartofi de vară mici în apă cu sare. Între timp se taie mărunt pătrunjel, coadă de ceapă verde, o jumătate de ceapă albă în cubulețe, se rade cașcaval, se taie salam de vară și cârnat afumat în cubulețe mici. Se asezonează cu sare și piper, se adaugă cimbru și se amestecă bine.
Cartofii se zdrobesc după ce se adaugă în ei un cubuleț de unt, o linguriță de ulei de măsline, puțină sare și cimbru. Cât sunt calzi se amestecă cu umplutura de mai sus până ce totul devine omogen.
Se iau foi de foietaj și se taie în dreptunghiuri late de vreo 10cm și lungi de vreo 25cm. Se bate un ou în care se presară puțină sare și piper, se ung bine dreptunghiurile de aluat cu ou pe o parte. Se întinde umplutura și se rulează foietajul în rulouri. Capetele se apasă cu o furculiță ca să nu curgă din interior conținutul.
Se unge o tavă cu ulei, se pune cuptorul pe căldură maximă vreo 10-15 minute. Se presară făină în tavă și se așază cu grijă fiecare foietaj. Se unge suprafața rulourilor cu ou și se presară semințe de susan, piper și oregano. Se lasă la cuptor pe foc maxim 25 de minute.
Se decorează cu pătrunjel și coadă de ceapă verde tăiată mărunt, se stropește cu câteva picături de sos de soia și ulei de măsline. Se presară oregano peste.
Se pot servi cu un sos de smântână cât sunt calde. Cașcavalul se topește în interior și curge când foietajul copt e rupt iar bucățelele de carne se prăjesc puțin.
Crunchy and extremely tasty.

Și am de scris o lucrare pentru o conferință pe săptămâna viitoare, plus de citit niște chestii de psihologie, de scris articole… Iar urmează o săptămână ”de-aia”.