Posted on feb. 9, 2018 | 0 comments

Extrem de multă lume m-a adăugat pe Facebook zilele astea. Nu știu de ce. Or fi articolele mele de psihologie catalizatoarele – habar nu am. În rest citesc și-mi iau notițe. Și când fac pauze de la subliniat idei pe tabletă cu stylus-ul, fac mâncare. Azi a ieșit asta:

Se curăță doi cartofi, se taie în patru, se fierb în apă cu sare. Între timp se pune carnea la marinat în mujdei cu puțin sos de soia, sare și oregano. Salată de varză crudă, tăiată foarte subțire și felii de castravete tăiate – la fel – subțiri. Se ia o lipie, se unge cu apă, se bagă în cuptorul cu microunde vreme de 25 de secunde ca să se înmoaie, se taie în șase triunghiuri egale. Se taie cu cuțitul câte un bețigaș de cașcaval lung cât lățimea triunghiului, se așează fiecare bețigaș pe triunghiul de lipie, se asezonează cu piper și ienibahar, se adaugă câteva firicele de varză crudă și puțin pătrunjel; lipiile se rulează și se prind cu o scobitoare ca să nu se desfacă. Cartofii fierți se scot de pe foc, se taie cu o lingură în bucăți mari, brute, se pun la prăjit în tigaie în puțin ulei de măsline până devin aurii. După ce-i scoateți îi puneți într-un bol din plastic și-i dați prin boia, sare și rozmarin strivit cu degetele, amestecând uniform până ce condimentele se așează uniform pe suprafața lor. În carnea marinată se fac găuri cu un cuțit subțire și ascuțit, se înfig bucățele de usturoi. Se taie capetele bucățelelor de usturoi, se pune puțin ulei de măsline într-o altă tigaie și puțin sos de soia. Friptura se lasă atât cât doriți – de la ”crudă” până la ”cărbune” – după gust. S-o întoarceți periodic în timp ce se prăjește și s-o asezonați cu piper și oregano. Când friptura e gata băgați rulourile cu cașcaval în cuptorul cu microunde la 30 de secunde, până ce cașcavalul din interior se topește. Se aranjează totul pe o farfurie, se presară oregano, puțină boia, mujdei, o linguriță de sos din tigaie și piper peste carne; sare și piper peste salată și smântână peste rondelele cu cașcaval. Se presară puțin pătrunjel peste întreaga farfurie. Enjoy. Tastes heavenly.

În rest îmi vin pachete de la poștă buluc. Comandasem niște chestii lunile trecute. Cum termin cu sesiunea mă pun să împart pe capitole și subcapitole cartea mea de psihologie, apoi să citesc studii ca să-mi completez bibliografia lucrării de doctorat. Apoi scripting în Python pentru niște chestii necesare mie, mers la niște conferințe prin țară și Oradea, mă joc puțin cu CentOS că nu l-am mai updatat de vreo două luni și-s curios ce pachete noi au mai apărut și – când am puțină vreme – mă pun în sfârșit să citesc o carte despre criminali în serie. Am luat-o cu 6 lei dintr-un antcariat în care intrasem întâmplător și pare promițătoare.