Posted on feb. 6, 2018 | 0 comments

Well, tocmai am fost la poștă azi să ridic niște colete și să depun un altul. Ori de câte ori merg la poștă e ca și cum aș intra printr-un portal temporal care mă aruncă înapoi în 1986. Arhitectura, birourile, fax-urile, fețele angajaților – toate dictează ”Comunism” cu ”c” mare. Aveam de ridicat două colete pentru care-mi veniseră avize. Am primit numai unul, că doamna mi-a arătat că pe al doilea scria că doar mâine îl pot ridica. Era acolo, în depozit, dar nu mi-l dă decât mâine. Pentru că papuc.

Apoi am citit știrea asta și am râs. UBER din București a plătit impozit pe profit de 3 ori mai mare decât primele 9 companii de taxi din capitală la un loc. Asta fără a mai lua în calcul TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit şi contribuţii salariale din partea șoferilor. Cu alte cuvinte doamna Firea a interzis o firmă care aducea de trei ori mai mulți bani la buget decât zece firme de taxi.

Făcut iar mâncare azi: tot pateuri cu ciuperci și alte chestii.

Și mă pun imediat să scriu un articol de psihologie după care trec iar la învățat. Citiți și asta când aveți vreme, ca să vedeți cum birocrația din România a omorât un om. Cred că e cea mai tristă chestie pe care am citit-o anul ăsta.