Posted on dec. 1, 2017 | 0 comments

Mi-a apărut un nou articol în rubrica ”Psihologul Bihoreanului”: ”Tehnici psihologice care te fac să cheltui mai mult de sărbători”. Și-a trecut Gaudeamus și am primit și filmarea lansării celei de-a doua ediții a romanului meu ”Recolta roșie”. Alexandra Medaru vă explică mai jos ce și cum:

N-am fost prezent la lansarea din București pentru că am fost la Timișoara unde am susținut un workshop despre network science și metode de colectare, purificare și prelucrare de date folosind Linux și utilitare de bază open-source: sed, awk, grep, wget, uniq și altele. Practic simple scripturi BASH care fac ce alții realizează cu câte 4-5 programe GUI diferite. Cu ocazia asta m-am ales și cu 11 credite la doctorat. Mai am unul de la un workshop de psihologie (conferința internațională locală ANPS) plus vreo 3 (cred) de la un alt workshop de psihologie. Și cum draft-ul lucrării de la conferința din Timișoara plănuiesc să-l finalizez în câteva săptămâni și aceasta va fi publicată (sper), mai primesc vreo 3 credite pe chestia asta. Plus îmi iese cartea cu articole de psihologie anul viitor, deci alte 20 de credite I believe. Cred că prin vară adun vreo 50 în ritmul ăsta, deși am nevoie de doar 20 în 3 ani de doctorat.

Da – vorbeam cu ochii închiși.

Cei de la UVT au fost foarte primitori și cumsecade. Aparte de chestiile noi învățate pe-acolo am avut ocazia să vizitez și sala serverelor din cadrul ”Universității de Vest Timișoara”. Au al doilea cel mai puternic server din Balcani, un IBM Blue Gene/P: 1024 de procesoare cu 4096 de core-uri; actualmente și cel mai puternic din țară.

Am mai făcut și niște poze. Din câte mi s-a spus pot primi acces la el ca doctorand, chiar dacă sunt din Oradea. Pentru research purposes.

Conferința a fost interesantă. Am învățat multe, am stabilit legături cu cercetători din Europa, am aflat de existența unor softuri de data mining și visualisation despre care nu știam. All in all a fost fain.

Also this happened before I left:

Și-acum un weekend de filme și relaxare, că patru zile de Timișoara în ritm alert m-au cam terminat. Deși, dacă mă gândesc bine, n-ar strica să bag niște scripturi care să exploateze API-ul YouTube pentru un proiect al unei colege, acum că am acces la două servere externe în scopuri de cercetare. Le dau să ruleze și-apoi pornesc mplayer.

PS: Felicitări și casă de piatră fostei mele colege de facultate Minodora.

PPS: Am nevoie de studiul ăsta în format PDF. Dacă-l găsește cineva rog să-mi dea de veste la psiholog at coloja.com (got it, thanks). Pentru că da – site-ul cabinetului meu (www.coloja.com) e live și 80% gata. Mai am de scris niște articole pe el și periat puțin codul.

PPPS: și-am publicat mai spre seară un nou tutorial video pe Psihoradea: ”Mici trucuri SPSS”.

These were some busy days.