Posted on oct. 13, 2017 | 0 comments

Se pare că ”Aer și MSbP” s-a vândut bine pe elefant.ro, că văd că e stocul epuizat pe site. În rest reducere de până la 50% la celelalte cărți ale mele cu voucherul BOOKS50 și un extra 13% reducere cu voucherul VINERI13.

Și m-am trezit la 04.00 dimineața azi și văd că ăștia de la Onyx Boox sunt pe cale să lanseze trei eReadere noi: unul de 13 inchi, unul de 10.3 inchi și un altul de 9.7 inchi – toate cu stylus și memorie de vreo 32GB. Primele două au și port HDMI și pot funcționa ca ecran secundar. În plus au baterii de lungă durată și rulează Android 6.0. Piața eReaderelor pare să fie invadată de tot mai multe dispozitive de 13” și asta mă bucură, pentru că vor scădea prețurile care momentan gravitează pe la vreo 6-$700 pentru un asemenea device cu eInk. Și-mi doresc unul de vreo 4 ani, să pot citit PDF-uri cu studii pe el și să-mi iau notițe, dar prețul îl consider încă prea mare. Aștept să scadă pe la $350-400 și mai văd eu.

Am făcut plăcinte cu brânză și mărar alaltăieri; mă plictiseam. A ieșit ”delish”. Mandatory picture below. Pe Facebook tot postez poze de-astea ori de câte ori gătesc ceva și-am primit deja trei cereri în căsătorie de la femei și două de la bărbați.

Azi am făcut altceva:

Spicy curry broth with boiled cabbage, onions, tomatoes and potatoes. A tablespoon of oil, a teaspoon of vinegar, a tablespoon of soy sauce. Chopped ham and a wurst, half a hot pepper. A large garlic clove finely chopped. Salt, oregano, pepper, paprika and a shitload of curry (about two tablespoons). Chilly and cayenne pepper (one tablespoon each). Four tablespoons of sour cream. Three tablespoons of parsley, one of dill. Boil for an hour in a large pot. Boil noodles in salt water for ten to fifteen minutes, set them on top of the bowl, mix a little. Finely chop some green onions and raw cabbage, place them on top of the bowl, add a tablespoon of sour cream, sprinkle a bit of paprika and some pepper. Spicy and warm inside, raw and cold on top.

La doctorat la Sociologie lucrăm cu EndNote, care e o aplicație de catalogat, exportat și vizualizat bibliografii (printre altele). Alternative în Linux există, dar lucrează cu fișiere XML sau BibTEX și nu cu fișiere EML/EMLX care sunt formatul proprietar al EndNote. Ca norocul EndNote 7.0 rulează bine din WINE, așa că ceea ce primesc de la profesori în EML pot citi sau exporta mai apoi în alt format.

Tot ascult piesa de mai jos de ceva vreme. ”Cult of Luna” e trupă veche dar Julie Christmas e bestială. E vocalista care a participat și la alte proiecte sludge/post-rock precum ”Battle of Mice” sau ”Made Out of Babies”.

Și nu pot să nu observ că au apărut o mulțime de seriale faine în ultima vreme: The Gifted, Star Trek Discovery, Philip K. Dick’s Electric Dreams, The Deuce, Marvel’s Inhumans, The Orville. Pe viitor se anunță alte chestii faine: serial New Mutants, film cu Gambit în februarie anul viitor, sezon nou din Stranger Things, un reboot Spawn și un nou animated series cu același supererou.

Julie Christmas

Julie Christmas

Ultimul album Marilyn Manson e o abominație. Toate piesele sună la fel, versurile sun pur și simplu puerile.

Și-am pățit alaltăieri o chestie amuzantă. Stau la bancomat la BRD și în fața mea e un domn la vreo 60+ ani, pensionarul tipic – șapcă albă pe cap, ochelari, puțin supraponderal. Vădit certat cu tehnologia tot bagă și scoate cardul și tastează și se scarpină în cap. După 3 minute deja îmi pierdeam răbdarea. Se dă bătut și pleacă, vine rândul meu. Și universul îți binecuvântează răbdarea cu un teanc de 50 de RON gros de aproape două degete.
Fug după om care intrase în bancă ceva mai încolo, îi pun banii în mână: ”Merita să mai așteptați vreo cinci secunde”. Omul stătea la rând la ghișeu să întrebe de ce nu-i ies banii când pe ecran scria clar ”Vă rugăm așteptați – vă scuipăm bani în poală imediat”.

Și azi ar trebui să apară a apărut un articol nou pe eBihoreanul.ro în rubrica ”Psihologul Bihoreanului”: ”Autismul digital și autismul virtual”.

M-am înscris la Conferința Națională A Psihologilor Școlari, ediția 2017. 3-4 noiembrie 2017, în Oradea. Detalii aici. Costul participării e de 100 RON dar studenții și membrii ANPS au reducere de 50%. Mai văd eu dacă particip cu lucrare sau doar ca simplu spectator la workshop-uri.