Posted on apr. 6, 2018 | 0 comments

Sărbători Pascale cu Diana și mama ei. Escargot (și tot l-am făcut până la urmă).
Se culeg melcii după ploaie, se bagă într-o cutie cu găuri și capac (să nu se sufoce). Se spală fiecare melc tot la 24 de ore. Vreme de două zile nu li se dă de mâncare. După două zile li se dă o lingură de mălai și puțin morcov zilnic. După 6-7 zile de când i-ai pus în cutie se scot, se spală, se pune apa la fiert într-o oală mare și se aruncă buluc acolo tot ce-i moluscă târâtoare. Se adaugă un pumn de sare și o linguriță de cimbru, se lasă la fiert la foc mare vreme de 90 de minute.

Se aruncă apa, se spală melcii, se scot din cochilie.
Se prepară dinainte un pachet de unt amestecat cu o căpățână de usturoi ras, o jumătate de ceapă tocată sau tăiată bucățele mici și o legătură de pătrunjel mărunțită. Se adaugă o linguriță de ulei de măsline, două vârfuri de sare și două linguri de apă. Se amestecă totul bine și omogen, se poate ține la frigider.
Din amestecul de mai sus se bagă în cochilie o jumătate de linguriță, se taie partea cărnoasă a melcului și se introduce înăuntru după care se astupă gaura de intrare cu și mai mult amestec de unt cu usturoi.

Se poate folosi o tavă de brioșe. Se așează câte 3 melci cu gaura de intrare în sus iar pe fundul cupei se pune o lingură de unt cu usturoi din amestecul de mai sus și ciuperci gata fierte în apă cu sare, tăiate cuburi.
Se bagă la cuptorul încins vreme de 10 minute, putere maximă, până untul din cochilii începe să fiarbă.

They are done and hot.

Se așează pe o farfurie de supă în care ați pus cam două degete de sare grunjoasă (asta va ajuta cochiliile să stea nemișcate cu gura în sus). Se presară cimbru, coadă de ceapă verde tocată, pătrunjel, se stoarce o jumătate de lămâie.
Se taie o baghetă de pâine în felii (prăjite sumar sau nu) și se înmoaie feliile în untul rămas pe fundul cupelor scoase din cuptor.

Din carnea care-a rămas am făcut paste carbonara cu carne de melc (melcul nu încape cu totul înapoi în cochilie după ce umpleți spațiul cu unt așa că trebuie tăiată doar partea aceea cărnoasă pe care o vedeți când melcul viu e ieșit din cochilie; aceea trebuie închisă cu unt și usturoi înapoi în carapacea lui).

Se fierb pastele în apă cu sare, se bate un ou, se pune restul de unt cu usturoi și pătrunjel în tigaie, se lasă puțin la călit. Se adaugă în tigaie și carnea de melc, se amestecă vreme de trei-patru minute după care se adaugă o treime din pastele fierte, două linguri din apa de fiert și oul bătut. Se asezonează cu sare și cimbru, se amestecă permanent. Treptat adăugați și restul pastelor până ce se evaporă apa. Se rade cașcaval direct în tigaie, se amestecă până ce totul capătă consistență. Se adaugă cimbru și eventual pătrunjel.

/Later that night:

She wished to devour the scrambled remains of unborn chicken fetuses so I added some bits of ham and salami to the mix. With cheese and parsley and thyme. And toast. And cherry tomatoes.