Posted on feb. 15, 2018 | 0 comments

Am fost tare ocupat zilele astea. Sunt rupt de oboseală. Am scris articole, am citit studii sociologice, am umblat după niște acte. Acum două zile mi-a apărut un nou articol în rubrica ”Psihologul Bihoreanului” de pe site-ul săptămânalului ”Bihoreanul”: ”Legături între autism, schizofrenie și tulburarea bipolară”. E bazat pe un studiu apărut acum în februarie și zic că merită citit, că descrie ultimele descoperiri în domeniu.

Haosul de la Colegiul Psihologilor e pe ultima sută de metri. În dimineața aceasta am primit cu bucurie comunicatul domnului Ion Dafinoiu care descrie situația actuală a CPR-ului. Când am votat la alegerile locale ale facțiunii rebele anul trecut ai fi zis pe moment că nu avem șanse de reușită. Pe scurt, comunicatul afirmă câteva chestii importante: domeniul copsi.ro a ajuns în sfârșit mâna cui trebuie; MAPN, ITM, ANP au luat la cunoștință de noua conducere și colaborează cu ea; conturile bancare Copsi de la Raiffeisen Bank au trecut în curtea noii conduceri; două decizii diferite ale instanțelor de judecată îl recunosc pe domnul Dafinoiu ca fiind președintele legal al Colegiului Psihologilor; domeniul colegiulpsihologiloroficial.ro al vechii conduceri, înregistrat pe persoană fizică, va fi trecut în curând în posesia noii conduceri Copsi; firma de pază angajată de Iulian Laurențiu Ștefan ca să interzică accesul în sediul central Copsi a psihologilor considerați a fi ”indezirabili” a reziliat contractul ca urmare a notificărilor primite cum că păzește o conducere fictivă; Iulian Laurențiu Ștefan, concediat anul trecut, a contestat calitatea de președinte a domnului Dafinoiu și – implicit – decizia de concediere, doar că ieri instanța a declarat ca neîntemeiată invocarea lipsei calității reprezentantului legal și urmează să se pronunțe definitiv (sper) în această privință peste o lună; numerele telefonice fixe și mobile ale Colegiului au trecut în curtea noii conduceri. Mai important, citez:

Ca urmare a multiplelor infracțiuni comise de foști sau actuali angajați ai Colegiului Psihologilor din România au fost depuse mai multe plângeri penale împotriva acestora (inclusiv la DIICOT) pentru abuz în serviciu, uz de fals, înșelăciune, constituire de grup infracțional organizat, delapidare, etc.

Suntem pe drumul cel bun și la final de criză. Felicitări facțiunii rebele a CPR că nu s-a lăsat bătută și-a pus capăt regimului cu iz totalitar care dăinuia deja de câțiva ani în Colegiu.

/Later edit: și încă o chestie mișto.