Posted on feb. 5, 2018 | 0 comments

Am găsit un one-liner fain care-ți arată în consolă prețul curent Bitcoin. Am făcut un script din el și l-am pus în /usr/bin for easy access.

curl -s http://api.coindesk.com/v1/bpi/currentprice.json | python -c "import json, sys; print(json.load(sys.stdin)['bpi']['USD']['rate'])"

E simplu și eficient.

Și-am făcut micul dejun în dimineața asta.

Iar azi mă pun să citesc iar studii și cărți de sociologie, că-s încă în sesiune. În weekend am subliniat pe tabletă îndeajuns de mult cât să simt că stylus-ul și mâna mea au intrat în simbioză.

Am citit că se apropie niște conferințe de sociologie dintre care una locală și două în Timișoara. Probabil voi da pe-acolo, că anul trecut a fost fain la workshop-ul de la UVT. Anul ăsta vreau să mă pun serios pe scris studii și publicat lucrări atât în psihologie cât și-n sociologie.

Și mă bate gândul să trimit la vreo revistă literară un capitol din romanul la care lucrez. N-am făcut chestia asta niciodată – să public fragmente înainte să apară cartea. Sunt curios de reacțiile critice. Probabil ejectez textul spre ”Dilema Veche” sau ”Familia”.