Posted on iun. 22, 2018 | 0 comments

Mi-a apărut un nou articol de psihologie: Barba ca simbol al statutului social”. N-am prea avut timp de multe zilele astea. Am citit studii sociologice, făcut curat prin casă, mai câte o cafea cu Diana. Și-am gătit puțin din lipsă de timp.

Pogăci.
320g de făină, 320g de untură, 320g de cașcaval ras. Se toarnă un ou întreg, două lingurițe de sare, una de piper, una plină vârf de praf de chimen. Se amestecă totul bine cu mixerul vreo 5 minute într-un bol până aluatul devine omogen.
Se bagă la frigider și se lasă acolo 6 ore. Scoateți aluatul de la rece cu un sfert de oră înainte de preparare.
Pregătiți între timp semințe de susan, praf de chimen, făină. Bateți un ou întreg într-o farfurie de supă, puneți în el o linguriță mare de boia dulce, puțin piper și sare, amestecați bine.
După un sfert de oră se frământă aluatul după ce-ați presărat masa cu făină, se dă drumul la cuptor pe mediu (cca 170 grade Celsius). Aluatul se întinde subțire, se împăturește pe verticală din trei foi lungi apoi dreptunghiul rezultat se împăturește tot din trei bucăți până formați un pătrat. Aluatul e lipicios așa că dați cu făină din când în când pe el. Întindeți cu sucitoarea aia cu care-și bat soțiile consorții care vin acasă noaptea târziu până obțineți un blat gros de vreo 8mm din cele 9 straturi suprapuse.
În tavă așezați o folie din aluminiu pe care o ungeți cu ulei de măsline și peste care presărați puțină făină.
Luați o formă din metal (sau un pahar) și ungeți-o cu ulei. Tăiați formele din aluat și le așezați pe rând pe tavă. Din cantitatea mea de aluat au ieșit fix două tăvi de pogăci.
Cu o pensulă de bucătărie ungeți suprafața pogăcilor cu oul bătut în care ați pus boia apoi presărați deasupra susan și praf de chimen.
Se bagă în cuptorul cald și se lasă 20 de minute la foc mediu.
Soția a zis că au ieșit foarte bune, că se topesc în gură și-a fugit să le ducă câte o cutie și soacrei și părinților mei. Deci eu zic că-s OK. #fărădrojdie.

 

Clătite cu cașcaval la cuptor. Două feluri de cașcaval în interior, cașcaval ras deasupra, puțină sare grunjoasă și foarte puțin piper presărate peste.

E amuzant cum în 2008 mă întrebau colegii de ce tot stau în consola Linux când – uite – toată lumea folosește Windows. 10 ani mai târziu le explică știrea asta de ce. Și intră și Microsoft să le dea explicații.

În caz că se întreabă oamenii de ce e mișto să locuiești în Oradea; le-am făcut un grafic mai jos care să augmenteze știrea asta.

Ah – și-a vrut cineva să mă troleze.

WTF am i reading?

Când vrei să mă trolezi fără să-mi jignești inteligența asigură-te întâi de următoarele:

1. Că scrii cât-de-cât corect gramatical și nu pui spații înainte de semnele de punctuație.
2. Că știi că citațiile nu se trimit prin e-mail.
3. Că știi că executorii judecătorești nu emit citații.
4. Că știi că grefierii de la judecătorie nu lucrează pentru executori judecătorești și că – în mod cert – nu trimit mail-uri vinerea la ora 20:15.
5. Că știi de portal.just.ro, ca mine.
6. Că într-o citație se specifică detalii cu privire la ”chemarea în judecată” lol.
7. Că pot da râzând un google search după numerele de telefon și să văd că duc spre site-uri de prostituate fără să trebuiască să sun și că la fel procedez și când mă suni tu de pe un astfel de număr. Google is my friend.
8. Să presupui că eu știu cum se trimite un fake mail de prin 1998.
9. Să presupui că a avea 3 avocați în familie ca mine m-a format cât-de-cât și că nu pun botul la chestii de genul.
10. Că nu ești nici primul, nici ultimul care încearcă să glumească cu un om care acum vreo 7 ani a determinat prin e-mail 3 preoți să-l lase să toarne filme pentru adulți la mănăstirile lor aferente; și-a făcut trollingul din plictis, mai convingător ca tine.

In other news, când vrei să mă trolezi pentru că m-am luat cu tine în gură pe Interneți sau nu-ți place ce scriu nu fă prostia să o încerci cu un psiholog. Pentru că ăla a trăit toată viața printre avocați și notari și executori judecătorești și știe cât țin ăia la imagine. Așa că – absolut normal – dă reply la mail știind că domnul executor se va enerva că cineva trimite e-mail-uri în numele lui și va suna cu o falcă-n cer și una-n pământ la băieții de la hosting. Care băieți de la hosting se vor mobiliza:

Oh shi-…

Molto bene. Judecând după gramatică îmi închipui că n-ai folosit un VPN mai acătării așa că va fi distractiv. Ca notă adiacentă, când cineva mă sună și se prezintă făcând o pauză lungă între nume și prenume poți paria că până închide am căutat deja pe Google numărul de telefon. Oricine își poate instala o aplicație de CallerID spoofing dar nu oricine o face de pe telefonul propriu. Thumbs up, eu unul am râs. În caz că citești asta și nu te-ai albit până acum dă-i ceva vreme – o să vină: asumarea identității altora, fals, uz de fals, defăimare, înșelăciune… cu puțin noroc intră și la amenințare; eu zic că a fost un troc echitabil – trolling pentru cazier.

Și – absolut normal – cum mi-am făcut legitimație de pescar, cum la 6 zile s-a și pus tăblița cu ”Pescuitul interzis” în zona mea preferată.

Și mâine fac 39; parcă ieri eram atâtica.