Posted on Oct 7, 2017 | 0 comments

7 octombrie. 168 de ani de la moartea lui Edgar Poe. Îmi amintesc în fiecare an la data aceasta de bucata asta de informație.

Am fost ieri la noul ”Blade Runner”. La 4k, în 3D. Când am ajuns acasă i-am dat 6 pe IMDB, cu indulgență. Decorurile sunt OK dar aparte de asta doar vreo două lucruri mi-au mai plăcut. Muzica e o copie tristă după soundtrack-ul Vangelis; nu m-a mișcat cu nimic. Rolul lui Harrison Ford e minimal și e mereu în postura de a fi salvat/ajutat/informat. 160 de minute din care lipseau cele două scene mai lungi care circulau pe net zilele trecute și pe care le-am atașat mai jos. Punct în plus – începe așa cum ar fi trebuit să înceapă Blade Runner în 1982 – cu scena din scriptul original propus de Ridley Scott.


(începe la minutul 0:15)


 

 

(începe la minutul 0:59)

Și-am fost la Toamna Orădeană ieri seară. Lume multă, frig, drone zburând pe sus. Mâncare scumpă dar bună.

Photo credit: Visit Oradea

Ocazie cu care am făcut rost de bețigașe chinezești și-am făcut mâncare chinezească azi. Probabil una din cele mai gustoase chestii pe care le-am gătit anul acesta; iute dar nu foarte iute, cu un gust de milioane.

Broth-ul conține două roșii, cinci cartofi, vreo cinci secțiuni subțiri de varză verde întreagă, două cepe mici (cam cât o nucă) și un element de usturoi mic; sare (vreo trei linguri), piper (o linguriță jumate), curry (două lingurițe), boia (două lingurițe), oregano (o linguriță), un cub Maggi și niște Delikat (o linguriță-două); puțin oțet (o linguriță), o lingură de ulei; sos de roșii (două linguri), patru linguri de smântână, niște felii subțiri de șuncă și una de slănină pentru grăsime, un cârnat tăiat felii de vreo 5mm grosime. O linguriță de mărar și patru de pătrunjel. Două-trei linguri de ciuperci tăiate felii. Totul fiert cam o oră.

Tăițeii de deasupra se fierb 10 minute la foc mare în apă cu o lingură de sare; merg bine cu varza crudă de deasupra tăiată în felii subțiri plus o ceapă mică tăiată – la fel – felii; mai alungă din gustul spicy.

Sosul negru e sos soya light, cel roz e un sos iute din smântână, red pepper flakes, piper și curry.

Dacă-i prea iute, adăugați smântână. The lady loved it.

Se poate mânca și cu un ou fiert moale plasat deasupra dar asta încă n-am încercat.