Posted on feb. 23, 2018 | 0 comments

M-am trezit la 03:00 dimineața azi așa că mă pun să update blog. Cred că ar trebuie să schimb tema că e aceeași de ani buni de zile. În plus, de ceva vreme, când postez link-uri pe Facebook către postările mele nu mai sunt preluate titlurile și pozele de atac. Habar n-am de ce dar mi-e prea lene ca să verific motivul.

Trei din cărțile mele au ajuns la Adela Cacovean de la Vanilla Moon Books:

Și o chestie mișto peste care am dat zilele trecute și care merită promovare: un portal de locuri de muncă dedicat exclusiv persoanelor cu disabilități. Mi se pare o idee excelentă.

Ieri am fost la un workshop la Universitate: Teoria fundamentată pe date (Grounded Theory). Construcția Categoriilor, susținută de Prof. Univ. Dr. Hab. Antonio Sandu, Director Departamentul de Drept și Științe Administrative din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative, Universitatea Ștefan cel Mare Suceava, Director Centrul de Cercetări Socio-Umane “LUMEN” din Iași, Director Editura “LUMEN” urmat de prezentarea Analiza calitativă a datelor utilizând Microsoft Word și QSR NVIVO 11 susținută de Smaranda Cioban, Student Doctorand la Facultatea de Științe Socio-Umane, Școala Doctorală de Sociologie, Universitatea din Oradea, Anul 1, profesor coordonator Adrian Hatos.

O mai țineți minte pe vegana aia care s-a urcat pe Everest ca să dovedească faptul că ”veganii pot face orice” și-a murit cu fața în zăpadă? Ei bine, mai avem una care zice că veganismul și credința în Dumnezeu au vindecat-o de lesbianism și cancer în stagiul 4 și îndeamnă pe YouTube oamenii să bea lămâie și zaț de varză ca să se vindece și ei. Nu știu de lesbianism dar cancerul a omorât-o zilele trecute.
Știrea asta e în ton cu experimentul la care a fost supusă o altă doamnă care afirma că ea de ani de zile se hrănește doar cu aer curat și care după șase zile fără apă și mâncare arăta ca Tutankamon dezgropat, de au venit medicii să-i ia pulsul în timp ce ea zâmbea slăbită și repeta ”i’m perfectly fine”.


Așa arată portalul Casei Naționale de Pensii. Am depus cerere pentru cont online de verificare (cerere pe care trebuie să o depui în scris și s-o duci personal la filiala teritorială pentru că așa se procedează în secolul XXI). Azi îmi vine e-mail cum că mi s-a aprobat cererea și să dau click pe link în 72 de ore ca să îmi activez contul și să setez o parolă. Dau click pe link – Error 403, Access Forbidden. După vreo patru ore de încercări am zis că le trimit mail. Dau reply la mail, îmi vine un răspuns automat că adresa nu există. Excelent. Ne vom folosi mintea și vom intra la ei pe site ca să căutăm un e-mail de contact. Și – trecând peste faptul că site-ul arată cum arată – când dai click pe ”Contact” Firefox îți spune că ”The page isn’t redirecting properly”.
Tax payer’s money well spent guys. Două zile a fost necesar să tot încerc până cineva s-a îndurat și-a făcut pagina să meargă.

La Universitatea Oradea au crescut taxele. Din nou. În fiecare an cresc, nu mai miră asta pe nimeni. La mine la doctorat au rămas aceleași, ca norocul; dar mă gândesc la studenții de la licență care încep anul I plătind 2300/an și termină anul III cu 3400/an. Cât am fost eu la licență la Psihologie taxa a crescut anual cu câte 2-300 de lei.

Și mai e clipul ăsta din Family Guy care trebuie împărțit la lume: