Posted on mai 20, 2018 | 0 comments

Salată cu toast.
Se ia un cartof mare, se curăță, se taie în cuburi de vreo 1cm latura, se pune la fiert în apă cu sare. Se pune la fiert un ou până se întărește. Se taie o ceapă verde în lung, apoi în bucăți mici. Se toacă pătrunjel fin. Se taie o jumătate de ceapă albă, mică, în felii subțiri. Se iau vreo 7-8 cherry tomatoes și se taie în patru sau în șase. Se iau două felii de șuncă și se taie în pătrățele de vreo 7-8mm latura. Cartofii fierți se storc și se aruncă într-un bol mare cu toate cele de mai sus. Oul se taie în două pe verticală apoi în felii cam de 4-5mm grosime, se adaugă în bol. Se taie o ridiche în felii subțiri, eventual un castravete dacă aveți. Se asezonează cu sare și piper.
Se amestecă apoi bine trei-patru linguri de maioneză cu trei linguri mari de smântână, oregano, sare, piper și mult mărar tocat fin. Sosul se toarnă în bol și conținutul se amestecă bine cu o lingură până devine omogen. Adăugați și o linguriță de suc de lămâie.
Totul se bagă la frigider măcar vreo 20 de minute, timp în care luați un blat de pizza prefabricat, îl tăiați în șase și-l băgați în prăjitorul de pâine. Pâinea astfel prăjită se unge cu puțin ulei de măsline și se presară piper, oregano și susan peste ea.
And presto – salata se decorează cu coadă de pătrunjel tăiată mărunt.