Posted on nov. 22, 2017 | 0 comments

Sâmbătă la ora 15:00 va avea loc la Târgul de Carte Gaudeamus din București lansarea romanului meu ”Recolta roșie”. Evenimentul va avea loc la standul Editurii Crux Publishing (#102). Scriitoarea Alexandra Medaru va lua în primire romanul meu și va rosti câteva cuvinte despre el. Cu această ocazie puteți trece pe acolo să vedeți și celelalte cărți ale mele, aflate probabil la reducere cu ocazia târgului.

În 27, luni, la ora 17:00 voi participa la o lansare de carte aici în Oradea. Mihaela Dindelegan își lansează un nou volum de poezii – ”Șah mat la narcisiști” – despre care spune că a fost inspirat de articolul meu din Bihoreanul ”Feluri în care atacă narcisiștii”. Volumul începe cu articolul respectiv în prefață iar doamna Dindelegan m-a rugat să spun câteva cuvinte în calitate de psiholog la deschiderea evenimentului. După care sar în tren și fug spre Timișoara, că în 28 dimineața particip la ”Introductory Course to Network Science” în cadrul Univeristății de Vest din Timișoara. A doua zi, în 29, încep o prezentare la ora 11:45 la aceeași universitate și voi vorbi despre Linux și cum îl putem folosi în științele sociale pentru data parsing, data mining și alte chestii, totul cu accent pe sociologie (deoarece particip ca doctorand al Școlii Doctorale de Sociologie din Oradea).

Acum avem și frigider la cabinet; m-a ajutat Dan să-l duc cu mașina până acolo. E mic, silențios, perfect pentru a ține mâncare și sucuri în el. Frigiderul, nu Dan.

Azi sau mâine vin și testele comandate de la TestCentral. Uitându-mă pe AWB-ul Fan Courier sunt pe drum. Plus că am dat peste un test de evaluare a anxietății de testare care este gratuit, în regim public (TAI-20, adaptat de Viorel Robu). Trebuie să mai caut câteva teste de genul acesta, fie ele și proiective.

În rest very busy days. Am tot scris pe scripturi BASH dar până la urmă m-a ajutat Radu-Eosif Mihăilescu cu o versiune Python care făcea fix ce voiam eu să facă. Thanks man. Redau scriptul mai jos, că Radu l-a pus în domeniul public:

#!/usr/bin/python

"""Custom work for Razvan T. Coloja, placed in the public domain by the author.
"""

import sys

MAGIC_WORD = 'abandon'

def main(argv):
with open(argv[1], 'r') as faddr:
addresses = set(l.rstrip() for l in faddr)
with open(argv[2], 'r') as fres:
the_text = set(l.rstrip() for l in fres)

for address in addresses:
for line in the_text:
if line.startswith(address):
where_found = line.find(MAGIC_WORD)
if where_found != -1:
if where_found > 50:
start_excerpt = where_found - 50
else:
start_excerpt = 0
print '"%s","%s"' % (
address,
line[start_excerpt:where_found + len(MAGIC_WORD) + 50])

 

if __name__ == '__main__':
main(sys.argv)

Mâine are Darius Martin expoziție de picturi în Cetatea Oradea, merg să analizez cu ochi critic și degetul pe bărbie.

Și am un server lamelar Proliant 2500 de vreo 25 de kilograme și am sunat ceva tip de la fier vechi să-l ia la casat, că numai îmi ocupă loc prin casă. A venit vreme să-l îngrop, deși o fac reticent, că am învățat multe pe el acum vreo 10-15 ani.

I need a vacation.