Posted on oct. 28, 2015 | 0 comments

Numai peste chestii amuzante dau în ultima vreme. Cum ar fi ştirea asta despre poetul Yi-Fen Chou. Care e caucazian ca la mama lui, dar şi-a ales un pseudonim cu rezonanţă asiatică pentru că-l tot respingeau editurile. 40 de refuzuri parcă. Ei – şi după ce şi-a zis ”Yi-Fen Chou”, omul a fost acceptat de o prestigioasă antologie de poezie americană. Desigur, pe merit, nu pentru a face cu ochiul diversităţii etnice.
O altă ştire este despre o autoare americană pe nume Laura Harner care a plagiat cu neruşinare din zeci de cărţi. Femeia scrie romane erotice cu homosexuali şi-a preluat verbatim acţiunea din cărţi erotice cu parteneri heterosexuali. Practic a transformat unul dintre protagonişti în bărbat. În rest, a păstrat cam tot, de la descrieri şi până la dialog şi introspecţii. Şi-a ost prinsă şi acum e scandal mare. Despre subiect, mai în detaliu, aici.
A treia ştire vine pe filiera artei plastice. Un artist a expus o instalaţie în Italia. Ceva cu confetti, sticle de şampanie. Ceva ce se numea ”Where shall we go dancing tonight?”. Şi-a venit femeia care făcea curat în galerie şi-a adunat totul în saci de gunoi şi a aruncat instalaţia la tomberon. Pentru că după petrecere se face curăţenie, nu? Asta aşa – ca un ”heads up” pentru postmodernismul care cochetează cu absurdul şi care introduce WC-uri şi roţi vechi de tractor în galeriile de artă.

_86349774_01_museion_goldischmiedechiari_fotomuseion-2