Posted on apr. 29, 2019 | 0 comments

Nu înțeleg fascinația cu ”Game of Thrones”. E un show OK dar nu aștept cu sufletul la gură să apară episod nou. Mă doare-n cot că se termină și dacă luni apare episodul următor eu probabil mă uit miercuri, dacă n-am ceva mai bun de făcut.

Dar aparte de asta mi-am dat seama azi că-i țin pumnii lu’ ”regele la zombi”. Night King Cole ăla sau așa ceva. Ăla e fain. Ăla e cool. Joacă murdar și ridică el mânuțele și învie 10.000 de zombi cu ochi mișto. Că așa are el chef. Cum să nu ții cu ăla? Tipul e beton.

Cu cine altcineva să ții? Cu piticul? Cu Gigantora aia blondă? Cu tanti cu dragonii a cărei singură superputere e că are dragoni? Cu unul din cei doi eunuci? Efectiv îi încurc deja: care-i cine și ce titlu are și peste ce regat domnește și fiul incestuos al cui este. Io-s om simplu: văd sabie, aplaud. În rest jur că mă plictisesc de moarte discuțiile și intrigile machiaveliene și chelioșii în togă care declară cu ton grav chestii pe care nu le prind pentru că-s prea preocupat să fast forward peste scena lungă cu piticul alcoolic gândind intens. Și stau toți și complotează vreo 7, fiecare pentru ”tron”, și vine Night King Cole și face efectiv pilaf din toți ahahahah. I love the guy.

Frumos și corect ar fi fost să câștige el. Să-i facă pe toți zombi și să se distreze trăgându-le șuturi în fund. ”Ah, Mărite Mâna Dreaptă a Ficatului Aurit, să trăiți” – zbang șut în fund. ”Ah, Verigaya Hublova, Mamă a Colonilor, Șefă Peste Cei Șapte Plămâni, Purificatoarea Intestinului Gros, plecăciuni” – zbuf una în dos. Și tot așa. Efectiv aș face un episod numai despre asta. Despre cum le trage Night King Cole șuturi în fund la toți, culminând cu toți ăia cu dwarfism pe care-i pune să-și tragă unul altuia șuturi în fund, că a obosit până a venit rândul lor și să mai facă și ei ceva folositor în tot serialul.

Dar mișto GoT ăsta. Are zombi, are dragoni, are săbii, are grași care aleargă amuzant și-l are pe tipul ăla care arată ca un Professor-X cu păr, de stă el deloc dubios în scaunul cu rotile și se uită. Pătrunde cu privirea. Vede în sufletul tău. Și privește. Și se uită. Și cam la două episoade mai și spune ceva criptic, după care se uită din nou. BLINK YOU CREEPY SOCIOPATH, BLINK!