Posted on ian. 10, 2018 | 0 comments

Anul ăsta l-am început extrem de leneș. Am citit și m-am uitat la filme și cam atât. Dar am gătit puțin ca să mă scoată din letargie.

Two egg omlette with bits of salami and grinded cheese. One fried sausage with french fries and paprika. One raw cabbage salad with pickled cucumber bits. Some parsley and spices on top.

Macaroane cu varză. Se fierb macaroanele în apă cu sare. Se taie o ceapă mărunt, se călește în ulei de măsline pe foc mic. Se dă o jumătate de varză mică pe răzător, se toarnă în tigaie după ce s-a călit ceapa. Se amestecă bine și se lasă și varza la călit pe foc mic sau mediu, amestecând din când în când (că altfel se lipește de tigaie și se arde) vreme de vreo 20-25 de minute. Se adaugă boia, piper, sare și cimbru după gust. Se amestecă iar. Se adaugă trei-patru linguri de sos de roșii, se lasă în tigaie vreo 10 minute, se amestecă între timp. Se lasă pastele la stors, apoi se adaugă într-o oală un polonic mare de paste și câte o lingură mare de varză cu ceapă călită, se amestecă. Și tot așa până s-au amestecat toate pastele cu chestia aia din tigaie. Opțional se mai poate adăuga piper, sare, cimbru între timp. Se servește la cald sau rece cu o lingură sau două de smântână.

Smoked salmon with crispy deep-fried fish fingers and sausage. Garlic sauce, green onions and parsley. A bit of soy sauce and lemon juice on top. A side-dish of seasoned raw cabbage salad with olive oil.

Fish sticks with mushroom tocatta and overeasy eggs and raw cabbage salad.