Este al doilea roman al meu, publicat la început de 2011 la editura Herg Benet. Subiectul cărții se învârte în jurul Bisericii și al clericului, prezintă socialul religios din punctul de vedere al unui ateu. Personajul principal este vag mizantrop, lucrează pentru diferite culte religioase și este chemat în scenă ori de câte ori Biserica dă de necaz și se confruntă cu probleme mai mult sau mai puțin spinoase. Ceea ce am încercat să dovedesc cu Recolta roșie a fost faptul că până și preoții sunt oameni, iar oamenii sunt sortiți greșelilor dictate de natura umană. Că sexul și religia se pot îmbina ca să creeze ceva armonios, că fața Bisericii, așa cum este percepută de majoritatea oamenilor, nu este tocmai acel halou de lumină sfântă pe care se chinuie de secole să-l reprezinte.
În termeni stradali, eroul romanului este un fel de agent secret al clericului, chemat să intervină înainte ca presa și ochii lumii să prindă știință de existența preoților pedofili, a furtișagurilor din rândul lor și a perversului care se ascunde dincolo de straiele preoțești. În plan paralel tratez noțiunile adiacente spiritului religios al românului: superstițiile, nevoia de atenție din partea divinului dar și cum aceste lucruri se intersectează cu umanismul care – sper eu – zace încă în fiecare dintre noi.

Recenzii:

Cartea asta mi se pare în primul rând îndrăzneață. […] O carte care m-a încântat. Ironia ei îmi place. E reală până la confundare cu realitatea zilei de azi.”

Mela Ruja Diaconu – Goodreads.com

O carte pe care o am în bibliotecă de vreo 2 ani și pe care am luat-o la întâmplare cu mine. Apoi am vazut-o intr-un wishlist al cuiva și am zis: de ce nu? Mă bucur ca am citit-o și cred ca oricine ar trebui să o facă. Felul în care Coloja scrie mi s-a părut mie plin de sarcasm și ironie. Am avut impresia ca personajul râde de se prăpădește în timp ce povestește.

Recenzii cărţi bune

”O recomand tuturor celor care ştiu să facă distincţia dintre nud şi pornografie”

Ciprian Trip

De unde puteți cumpăra Recolta roșie:

ONLINE

DIN LIBRĂRII

  • Librăriile Cărturești – orașele Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Suceava – adresele lor le aflați aici
  • Librăriile Humanitas (Oradea, Timișoara, Cluj, Alba-Iulia, Sibiu, Râmnicu-Vâlcea, Iași, Piatra-Neamț, Galați, Ploiești, București)
  • Librăria Eminescu din București
  • Librăria Muzeului Național al Literaturii Române (București)
  • Libris (Brașov)
  • Cartea de nisip (Timișoara)
  • BookCorner (Cluj)
  • Avantgarde (Iași)
  • Sedcom Libris (Iaşi, Cluj, Buzău, Suceava, Paşcani)

Preview

Download (PDF, 746KB)