Posted on feb. 5, 2018 | 0 comments

E o dimineață rece. M-am trezit pe la 5:00, mi-am citit știrile, e-mail-urile; apoi hai să văd cum mai stă Bitcoin. Prețul era de $8,049. Nu chiar $7.999 dar ceva ce să placă la toată lumea. Bun – adevărul e că dacă mă trezeam la 4:30 prindeam prețul la $7.699, după cum arată chart-ul de mai jos:

Între timp, JP Morgan a anunțat că nu mai permite tranzacții cu cărțile de credit în scopul de a cumpăra sau vinde Bitcoin și alte chestii virtuale. Banca Lloyds din UK – la fel. Cele mai mari bănci din SUA au instaurat aceleași reguli: nu mai cumpără nimeni monedă virtuală cu cardurile noastre.

HODL băieți. Știți discursul: ”piața își va reveni”, ”acum e momentul să cumperi” – alea-alea. Între timp toate monezile virtuale sunt în cădere liberă și se anunță o săptămână mișto.

Începe să-mi pară rău de unii oameni care au investit recent în monedă virtuală. Citeam ieri (nu mai găsesc screenshotul de pe Twitter) despre ceva numit ”Bob’s Repairs” care trimitea mail-uri despre ICO-ul lor. Comentariul la poză era ceva de genul ”When your repairman gets into cryptocurrency”.

/Update: la 13:51 prețul unui BTC scăzuse la $7,580. HODL/Hodor. In other news, China a decis că va bloca la nivel național accesul web către toate site-urile care tranzacționează monedă virtuală precum și la cele care oferă ICO-uri. Toți minerii ăia chinezi care susțineau ecosistemul se bucură nespus. Apoi, după banca LLoyds din US, și Halifax, Bank of Scotland și MBNA interzic cumpărarea de criptomonedă prin cardurile lor.

Fun times.

Și – desigur – mai e și chestia asta. Fisc-ul american nu înghite treaba cu ”criptomoneda e monedă”. Așa că e ”produs”. Prin urmare plătești două taxe de pe urma tranzacțiilor, undeva pe la 60% din valoare plecând spre Stat. Aș zice din nou ceva de independența crypto față de Stat și bănci dar mă apucă râsul iar.

14:47 iar BTC e tot la $7,580 și coboară.

Ora 18:31: $7,358.

Ora 21:30: $6,842. Commencing bloodbath.

Ora 21:47: $6,709…